lauantai 30. huhtikuuta 2011

Nyt harmittaa ihan vietävästi ,

niin vähäpätöinen asia kun onkin mutta......
Tässä joku aika sitten tein Dinosauruskuvioisesta interlockneuloksesta paidan pojalle ja pesin sen nyt ensimmäisen kerran 40 asteessa niinkuin on "käsketty" mutta huonosti kävi.
Paita lyheni 5 senttiä ja leveyttä tuli lisää reilu pari senttiä eli lopputulos on kamala kun siihen vielä lisätään nukkainen pinta ja haalistuma.
Sen tiedän nyt että noita kankaita en enää tilaa enkä niitä kenellekkään suosittele.

Tässä muutama kuva todisteeksi , alla ihan samalla kaavalla/koolla tehty kerran pesty paita(joka ei muuten mennyt miksikään).

11 kommenttia:

Tuulivei kirjoitti...

Olen huomannut saman ja nimenomaan interlock trikoossa. Nyppyjä tulee ja haalistuu. Se on 100 % puuvillaa, niin ei edes veny ja palaudu samalla tavalla kuin sekoitetrikoot. Yleensä interlockit on paksumpia, niin ne ois kivoja talvella, mutta olen itse päätynyt käyttämään ainoastaan jersey-trikoita.

jaana kirjoitti...

Minä taas tykkään noista interloceista enemmän,jersey menee niin paljon välillä rullalle.....

glenni kirjoitti...

Mä pesen kankaat aina ennenko alan tekemään niistä mitään. En ole huomannut noiden pestyjen kankaiden kutistuvan enää vaatteeksi ommeltuna. Nukkaa kyllä interlockiin näyttää tulevan helpommin, mutta näyttää niissäkin olevan iso ero eri valmistajien välillä - valitettavasti :(

jaana kirjoitti...

Ei se kangas varmaankaan ensimmäisen pesun jälkeen enää kutistu.
Tästä lähtiä minäkin varmaan pesen kankaat ennen ompelua ettei tule vastaavaa enää eteen....

minakaa kirjoitti...

Pesin myös tänään pojan paidan ekaa kertaa tästä samasta kankasta ja pettymys oli tosi suuri. Värit haalistui, nukkaantui, ja kutistui kamalasti. Pojan lempi paita. Pitänee vissiin tehdä jatkopala helmaan. Sain myös eilen tehtyä nuorimmalle pojalle dinokankaasta paidan ja nyt sitten hirvittää laittaa se pesukoneeseen. Harmitää, kun ei ne kankaat ilmaisia ole...minäkin taidan siirtyä vaan jerseyhin vaikkakin kipristelee paljon.

jaana kirjoitti...

Mä taidan laittaa paidan helmaan ja hihansuihin normaalin resorin vaikka en siitä paidassa yhtään tykkää ja täytyy sitä myös hieman kaventaa.

Sari kirjoitti...

Minäkin pesen ennen ompeluksia. Mutta tuota kangasta en siis ainakaan osta, kiitti vinkistä. Toivottavasti vaan muistan sen...

Aatsipoppaa kirjoitti...

Onpa harmi! :( Mullakin oottaa tuota kyseistä kangasta kaapissa ja paitoja siitä ajattelin, mutta onpa ikävää, jos tuollaiseksi menee pesussa. :(

Tiina kirjoitti...

Pesettekö valmiit paidat nurinpäin? Minä pesen ihan kaikki lasten, koska niille tulee paljon pesuja ja meillä kuitenkin käyttökertoja tulee kymmeniä (taitaa lähennellä satoja, kun siskolle kiertää sitten).

Juuri mitkään vaatteet ei nyppäänny, eikä haalistu näin. Kyllähän eron uuteen huomaa, mutta todella hyvänä säilyy kaikki. Myös oikea pesuaine tärkeä (ei valkaisuaineita).

Harmittaa kyllä jos vaate menee pilalle, kankaat on niin kalliita :(

jaana kirjoitti...

-Tiina-
Mä pesen aina kaikki vaatteet nurinpäin, välillä tuntuu että olen liiankin tarkka tuossa pesussa ja silityksessa.

Tämä oli ihan eka kangas kun menee piloille,näin huonolaatuista en ole tavannut edes valmisvaatteissa.

Tästä lähtien pesen kaikki kankaat ennen ompelua !!

Vekarana kirjoitti...

No onpa kurjaa kun noin meni.Mäkään en pese kankaita ennen ompelua,mutta millekkäään ei vielä noin ole käynyt. Se minun valas-kangas on ostettu iikku-kiikusta :)